IDAG Inloggade: 23   Kommentarer: 2   Bilder: 2
gaddad.se
Användarnamn:
Lösenord:

 Glömt lösenord?   Bli medlem

Om Tatueringar

Ta en titt på våra medlemmars tatueringar i vårat galleri.

Tatueringens historia.

Tatueringar och dess konst hör till människans äldsta konstformer. Man har hittat verktyg och färgpigment som tyder på att tatueringar utfördes redan under tiden för grottmålningarna för cirka 40 000 år sedan. De äldsta bevarade tatueringarna är ungefär 4000 år gamla och har hittats på egyptiska mumier.
Tatueringskonsten har existerat i så gott som alla kulturer. Syftet med tatueringar är ofta att försköna kroppen, men det kan även vara av rituella, sociala, magiska eller erotiska skäl - beroende på vilken kultur man tillhör, vilka traditioner som finns och naturligtvis i vilken tid man lever i.
Tatueringens historia börjar för Europas del år 1774. Söderhavsborna med sina rikligt tatuerade kroppar, väckte stor beundran hos europeerna. I denna teknik tog man djurben och spetsade dessa till vassa kamliknande nålar som man doppade i bläck och sedan slog in i huden med en liten benhammare.
Denna teknik kallades Tattoe som senare blev tatuering eller Tattoo.

Det var inte bara ordet tattoo som engelsmannen Cook tog med tillbaka från resorna i Söderhavet utan även den tatuerade och uppseendeväckande urinvånaren Omai.
Japarnerna började sprida sin vida utvecklade tatueringskonst under 1800-talet. Tatueringarna var konstverk i sig och gick till och med hem hos den engelska sociteten i de fina salongerna.
Konsten att tatuera spreds vidare i Europa under 1800-talet. Vid mitten av århundradet var det redan en utbredd företeeelse bland sjömän, soldater, hantverkare och en del andra yrkesgrupper.
Fram till andra världskriget, utfördes tatueringar mest rutinmässigt i hamnkvarteren. Efter kriget fick tatueringskonsten dock nya impulser, ännu en gång från Japan. Deras tatueringstradition utgick till stor del från kroppens anatomi.
Idag har dock tatueringskonsten blivit utbredd bland alla samhällsklasser och yrken....

Att tänka på med tatueringar

Att tatuera sig innebär ett ställningstagande, eftersom man gör ett mer eller mindre synligt, permanent ingrepp i huden. Man tatuerar ofta saker som betyder något för en, saker som symboliserar delar av ens liv och mycket mer. Det finns sätt att ta bort tatueringar genom laseroperation men det är en jobbig och smärtfull process.
Om du inte känner till studion du skall till kan de vara bra att höra sig för hos andra som har varit till studion vad de har för uppfattning om den och de som arbetar där.
Bläddra igenom fotoalbum i studion och fråga så att det verkligen är tatuerarens foton som finns i den!
Kolla så att det är rent och snyggt kring arbetsytan, så de inte ligger massa ”dammråttor” som tyder på dålig städning.
När maskinen laddas, se till så du får se på när sterilförpackningarna bryts så att ej maskinen redan ligger laddad när du sätter dig, är den det, kräv att han/hon ska byta nål & tub!
Alla nålar och andra instrument du får kontakt med ska antingen vara engångsartiklar eller så ska de vara steriliserade av en sterilisator godkänd av socialstyrelsen.

Skötselråd för dina tatueringar

Lämna plasten på över natten. På morgonen efter så tvätta noga med mild tvål så du får bort all salva och sårvätska. Efter tvätten baddtorka ordentligt med en ren handduk för att sedan smörja in tatueringen med salva (tex Helosan, blå tub). Den salvan är antiseptisk. Det är väldigt noga att du masserar in salvan i tatueringen. Detta ska du göra minst 4ggr om dagen under ca 1 vecka.
Du ska undvika sol, bada i pool, sjö, bada bastu och du får ej peta eller riva på några eventuella sårskorpor. Efter 3-4 dagar så kommer de att lossna små färgflagor när ni tvättar, smörjer. Bli ej orolig utan det är läkprocessen som startat.
Efter din tatuering är läkt och du ska vara i solen så smörj alltid in den med solskyddsfaktor. Om er tatuering ska läka bra och bli fin bör ni följa dessa skötselråd.

Sen, när du väl har dina tatueringar på plats, glöm inte att lägga upp den på vårat tattoo community !

Källa:
Jocke - Temple of art